Tänään innostuin taas oikein kunnolla kaikista koiralajeista, kun katselin erään upean bordercollien työskentelyä internetistä videoiden välityksellä. Ampaisin saman tien Päkäpaimenen -kasvattifoorumille ja kyselin niin paimennuksesta, kuin tokosta ja PK-lajeistakin. Noutamista päädyimme kuitenkin treenaamaan joskus Saralle ostetulla pienellä, puisella noutokapulalla :)

Edellisellä treenikerralla (, joka oli ensimmäinen kapulatreenimme, ja jo kauan sitten) jäimme tilanteeseen, jossa Rilla koski kapulaan tassuillaan ja innostui oikein paiskomaankin sitä innostuksissaan. Silloin jo aloin vaatia lopulta kuonolla koskettamista, mutta suuhun neiti ei puupötikkää suostunut ottamaan. Olihan kapulan ja Rillan oman painonkin suhde toki silloin vähän toinen... ;)

Nyt sitten pidin kapulaa päistä ilmassa, ja kun Rilla sopivasti innostuksissaan läähätti, käytin kapulan sen suussa ja naksaisin. Uudelleen. Ja vielä uudelleen. Sitten Rilla alkoikin jo itse tarjoamaan ilmassa pideltävän kapulan suuhun ottamista. :) Tätä otimme muutamia toistoja, kunnes lopetin taas vielä hyvän fiiliksen aikana. Treenit päättyivät siihen tilanteeseen, että ilmasta Rilla otti kapulan suuhun 1-2 sekunniksi. Huomenna jatketaan!

Myöskin hienosti hihnassa -harjoittelu jatkuu...