Oltiin tänään Rillan kanssa kahdestaan seuran järkkäämällä pikkujoulukävelyllä totuttelemassa muihin koiriin ja tottakai liikenteeseen... Alussa neiti vastasi koirien haukkuihin yhtäjaksoisella räksytyksellä, mikä ei tietenkään ollut omistajan mieleen... Tilanteesta pois lähtemällä ja kiinnittämällä koiran huomion muualle sain kuitenkin ennen lenkin starttaamista Rillalle turvallisen olon ja pääsimme lähtemään :)

Kävelimme 1/3 matkasta muiden mukana, mutta koska Rilla on vielä niin nuori, käännyimme ympäri ja menimme omia reittejämme takaisin. Joka kerran, kun auto meni ohi, otin Rillan sivulleni ja pyysin katsekontaktia. Ensimmäiset kerrat neiti kiskoi autoja kohti, ja sain jättää palkkaamatta. Kun autoja meni kuitenkin useasti ohi, tottui Rilla niihin lopulta ja sain palkita onnistuneesta suorituksesta. Lopputuloksena oli se, että saatoin kävellä Rillan kanssa pysähtymättä, ja Rilla vain vilkuili autoa. :)

Takaisin rantaan päästyämme leikin tytön kanssa hetkisen narupallolla. Sitten lenkkiporukka näkyikin jo tulevan ja riensimme heitä vastaan. Matkalla istuskelimme taas tien vieressä (siis aivan lähellä tietä) ja Rilla piti upeasti katsekontaktinsa. Leikimme tien vieressä myös narupallolla, eikä Rilla antanut enää ohiajavien autojen häiritä - koira oli tietysti hihnassa.

Nyt voimmekin alkaa käydä kaupungilla useammin, jotta neiti tottuisi myös toisiin koiriin... Oli se tuollakin ihan nätisti muille, paitsi niille, joiden kanssa kohtaaminen alkoi haukkuen. Ihana fiilis jäi kuitenkin lenkin jälkeen, kun Rilla oppi vihdoin, ettei peltilehmät ole paimennuskarjaa ;) Nyt seuraava etappi ovat muut koirat, vaikkakin tuo autojahtikin varmasti tulee aina silloin tällöin vielä käväisemään... Erävoitto jo kuitenkin ja Rilla oli niin hieno tyttö päivällä, että! :)