Tänään sitten otin ja menin heti aamupäivällä termiitin kanssa pihalle treenaamaan, ja nämä treenit olivatkin vain ja ainoastaan agilitylle omistetut. Tuo pysyi todella hyvin hanskassa, eli ei karkaillut pihamaalta minnekään ja oli erittäin kuuliainen kaveri :)

Ensin otimme perinteistä putkea, jota ei missään vaiheessa kerätty kasalle. Aluksi otimme sitä houkuttelemalla, mutta sitten hoksasin tyhjän ruokakipon terassilla ja alettiin ottaa treeniä eteen lähettäen. Toisin sanoen namikippo putken päähän ja minä Rillan kanssa toiseen. Sitten esittelin sille putken toisessa päässä siintävää palkintoa ja yllytin sitä lähtemään putken läpi. Lopulta irrotin otteeni, ja siellähän se oli hetkessä mussuttelemassa ja minä kehuin kovasti. Tätä toistettiin aika monta kertaa, eikä Rilla kertaakaan juossut putken ohi, vaikka vaihtelin lähetysvälimatkaakin jo. :))

Toinen "este", mitä otimme oli puomin kontakti. Eli se kuuluisa omatekoinen kontaktilankku maahan möllöttämään, namikippo toiseen päähän ja koira toiseen. Tämä ei ollutkaan sitten mitään läpijuoksua, vaan sain ensin totuttaa Rillaa kulkemaan puomilla koko matkan ajan - eli namia pitkin lautaa ja kädellä vedätin toista. Vähän tuppasi takatassut vielä lipsumaan ohi, jolloin meno oli aika hassun näköistä sivuttain etenemistä, mutta periaatteessa sain sen jo lopuksi juoksemaan kipolle - tosin niin päin, että itse olin namikipolla houkuttelemassa toisessa päässä, enkä lähettämässä eteen päin.

Siispä sellaista lyhyttä treeniä vaan. Naksuttimen ideaa on nassikalle myös yritetty takoa, ja paikallaolo, luoksetulo ja istuminen ovat jo niin hyvin hallussa, että niitä voi hyödyntää noissa agilitytreeneissäkin. Hieno homma :)