Hihii, vihdoinkin säät suosivat meitä ja pääsimme ottamaan taas vähän agilityä tuossa kotipihalla. Ensin kävimme riehumassa kotikentällä lelun kera, ja sain luoton koiraan. Aluksi otin auki putken, jonka vedin suoraksi koko pituuteensa ja lisäksi yhden esteen putken alkupään puolelle, vajaan parin metrin päähän putkesta. Putken toiselle suulle, vajaan metrin päähän suuaukon ulkopuolelle laitoin namikipon, jossa palkka sitten odotti.

Harjoittelimme irtoamista niin, että menin Rillan kanssa putken alkupäähän, aivan suuaukolle -jotta pennulla olisi 100% mahdollisuus onnistua- ja siskoni avusti namikipon luona, eli oli valmiina poistamaan palkan, mikäli koira fuskaisi. Rillan persouden ruokaan tietäen ei ollut vaikea arvata, että se pinkaisi putken läpi välittömästi. Tätä otin pari kertaa, että koira ymmärtää, mitä siltä haluan. Rilla kiihtyikin hyvin nopeasti, ja alkoi vinkua ja riuhtoa kohti putkea. Sitä en tietenkään halunnut, ja aloin vaatia siltä sivulla istumista, ennen kuin se pääsisi lähtemään. Samassa yhteydessä liitin irtoamiseen myös vihjesanan "eteen". Pidensin putkeenlähetysmatkaa vähitellen, kunnes Rilla osasi mennä putkeen n. 1,5 metrin päästä. Tässä vaiheessa siirryttiin sitten jo esteen taakse.

Rima oli maassa ja este ja putki muodostivat suoran linjan, jonka päässä häämötti palkka. Tässä vaiheessa Rilla meni kuitenkin vain esteen yli, ohittaen sitten putken. Annoin likalle toisen mahdollisuuden, mutta sama toistui ja palasimme askelen taakse päin, eli este jätettiin pois. Kun saimme pohjalle pari onnistunutta suoritusta lisää, uskalsin taas ottaa esteen mukaan. Tällä kertaa jätin Rillan esteen taakse (jihuu, se pysyi paikoillaan, vaikka sillä olisi ollut mahdollisuus karata palkan luo!) ja menin itse putken luo. Kun kutsuin koiran putken kohdalta, se tuli nätisti esteen siivekkeien välistä ja ampaisi suoraan ohitseni putkeen! :) Jesh! Kun sain esteen yli tulosta onnistuneen suorituksen tuolla tavalla, siirryin itse takaisin Rillan luokse ja lähetin sen esteen yli putkeen. Onnistunut suoritus oli todella vahvistanut Rillaa ja niinpä se irtosi esteen takaakin käsystä. Olen niin ylpeä tuosta pikku pirusta... :) Irtoamismatka oli kuitenkin lähemmäs kymmenen metriä! Ja siskolle isot kiitokset avustamisesta, ehkäpä ensi kerralla saamme jo videotakin...? ;)

Seuraavaksi hilasin putken sivummalle, otin esteen riman kokonaan pois ja jätin vain siivekkeet vierekkäin. Namikipon avulla harjoittelimme esteen takaa kiertoa, jolloin namikippo oli aina siivekkeen takana. Itse olin Rillan kanssa vähän matkan päässä esteeltä ja ohjasin sen siivekkeen taakse nauttimaan palkkansa :) Tätä teimme molemmilta puolilta, jotta pennun kroppa tottuisi tasapuoliseen "kuormitukseen". Lopuksi vielä yksi takaaleikkausharjoitus, jolloin palkka oli yhä esteen siivekkeen takana, mutta nyt pennun piti mennä esteen siivekkeiden välistä saadakseen palkkansa ja minä leikkasin vaivihkaa takana :)

Ja aivan viimeiseksi mahtavat uutiset: Minä ja Rilla pääsimme varakoirakoksi hallissa harjoittelevaan vapaamuotoiseen pienryhmään! :) Odotettavissa siis on, että pääsemme pari kertaa halliin treenaamaan agilityä talven aikana. Ensimmäinen kertakin on jo tiedossa, puolisentoista viikon kuluttua :) Kiitos kuuluu Kikille, joka tarjosi meille varakoirakon paikan!