Tänään aloitimme sitten varsinaisesti naksutinkoulutuksen. Ensin oli opetetteva Rilla naksuttimen ideaan, eli siihen, että naksautuksesta seuraa palkka. Aloitin niinkin yksinkertaisesti, kun 'click' ja nami. Tätä toistettiin n. 2 x 10, jonka jälkeen lisäsin hommaan hitusen haastetta opettamalla Rillan tarjoamaan. Yleisin, mitä se tekee, on maahanmeno ja niinpä aina, kun koira meni maahan, 'click' ja nami. Tämän liikkeen otin siksi, että Rilla toistaa sitä muutenkin koko ajan, joten siitä on helppo aloittaa. Kun Rilla alkoi tarjota maahanmenoa jatkuvasti, lopetin siitä naksauttamisen ja odotin, että se tarjoaa jotakin muuta. Seuraavaksi se katsoi oikealle ja 'click' ja nami. Taas 'click' ja nami, kun se vilkaisi sinne. Ja uskokaa tai älkää, se todella alkoi kääntämään päätään oikealle kerta toisensa jälkeen. Uskomatonta :) Tätäkin toistimme niin lyhyissä jaksoissa niin kauan, että naksuttimen idea meni varmasti perille.

Pienen alkuopettelun jälkeen kokeilin naksutinta käytännössä, kun opetin Rillaa kosketusalustaan. Alustana toimi Rillan ruokasäiliön suorakulmainen muovikansi, joka on n. A4-paperin kokoinen. Koska vihreä muovikapistus oli aivan uusi, mielenkiintoinen tuttavuus ja tuoksuikin varmasti hyvälle, alkoi sen haistelu heti. 'Click' ja nami jokaisesta kanteen kohdistuvasta haistelusta. Kun haistelu alkoi olla todella tiheää, lopetin siitä naksauttelun. Ensin Rilla aloitti taas hirveän "epäreilua, epäreilua!"-kiljumisensa, mutta alkoi sitten tökkiä kantta kirsullaan. 'Click' ja nami. Tökkäisy, 'click' ja nami. Hienoa, johan alkoi sujua meilläkin :) Kun tuokin oli varmaa, alkoi Rilla itse omatoimisesti astua kannen päälle, jolloin jälleen 'click' ja nami.

Lopulta saatoin liikutella kantta kauemmaksi itsestäni (niin, että koira joutui "hakemaan" naksautuksen) ja vaihdella sen sijaintia. Lopetin, kun innostus puuhaan oli vielä korkealla ja jatkamme jälleen huomenna, jos Rilla rokotuksiltaan jaksaa. :) Huomenna siis ensirokotusten aika!