Bortsufoorumilta luin, että pennulle on tehtävä kertaheitolla selväksi, että autoja ei paimenneta. Ja niinhän se kieltämättä olisikin, on meinaan sen verran vaarallinen leikki. Niinpä suuntasimme iltapäivällä tien päähän katsomaan ohi kulkevia autoja. Joka kerta Rillan nykiessä kohti autoja karjaisin "Ei" ja otin sitä niskasta kiinni. Aluksi se oli hyvin vaikeaa, sillä kukapa tahtoisi satuttaa koiraansa? Kun vaihtoehtona on kuitenkin auton alle hyökkäily, oli sanomattakin selvää, kumman valitsin.

Ensin rankaisulla ei tuntunut olevan minkäänlaista merkitystä. Vasta kun "suutuin" kunnolla, alkoi Rilla uskomaan. Vähitellen hyökkäily vähenikin ja päätin treenit vaiheeseen, jossa Rilla pysyi kerran istumassa koko auton ohiajon ajan. Valtavin kehuryöpyin juoksimme kotiin, ennen kuin pentu ehtisi nähdä seuraavaa autoa ja mahdollisesti vetää sitä kohden (, jolloin treeni ei päättyisi oikeaan aikaan). Tällä hetkellä itselläni on todella tyytyväinen olo, etenkin kun haastettakin oli pelissä - paitsi itse autot, pimeän takia myös ajovalot varmasti houkuttelivat neitiä jahtiin. Polkupyöriä se ei kuitenkaan jahtaa, istui ja katsoi vain, sekin tuli nyt todistettua :) Tästä on hyvä jatkaa!

Huomenna Rillan kasvattaja Miikku tuleekin meille Tuitun (Rillan äiti) ja Roihun kanssa, joten saapa nähdä, mitä kaikkea keksimme! :) Nyt olen myöskin lähettänyt tiedustelun agilityn juoksukontakti-dvd:stä, ja nyt vain toivotaan, että pian saamme sellaisen avuksemme.